Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Η πρότασή μας για την αγορά και τα εμπορικά καταστήματα του δήμου μας.

3/5/2014

Με αφορμή την επίσκεψη του υποψήφιου δήμαρχου Γιώργου Δημόπουλου και των συνεργατών του στην κεντρική αγορά του Κορυδαλλού ο συνδυασμός Δήμος Για Όλους, όπως έχει γράψει και στο πρόγραμμα του καταθέτει τις προτάσεις του
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
 Η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στα χρόνια του μνημονίου με τις  πολιτικές της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, , των φοροεπιδρομών, είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της  μικρομεσαίας επιχείρησης.
  Η  εμπορική αγορά δοκιμάζεται και στον Δήμο μας. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ύφεση με αποτέλεσμα το κλείσιμο δεκάδων εμπορικών καταστημάτων. Η αγορά έχει μαραζώσει και σχεδόν τα μισά καταστήματα κεντρικών δρόμων της πόλης είναι ξενοίκιαστα.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος  να συμπαρασταθεί στον αγώνα επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων.
Καταθέτουμε προτάσεις ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν μεγάλο δημόσιο διάλογο με στόχο αρχικά την στήριξη και στην συνέχεια την ενίσχυση της  αγοράς του Κορυδαλλού που είναι φημισμένη πανελληνίως για την ποιότητα , την ποικιλία και το επίπεδο των προϊόντων και της εξυπηρέτησης των καταναλωτών :

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

·         Δημιουργία γραφείου Επιχειρηματικής Υποστήριξης.
 Η στελέχωση του θα γίνει με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα εμπορικά, φορολογικά , ασφαλιστικά και  σε όσα αφορούν στους επαγγελματίες του Δήμου  με στόχο την δωρεάν πληροφόρηση και στήριξή τους, καθώς και στην εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων.
·        Συνεργασία με συμβούλους εξειδικευμένους σε θέματα ανάπτυξης εμπορικών αγορών.
·        Αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για ενίσχυση της αγοράς. Υπάρχουν ήδη διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα.
·        Καθορισμός συγκεκριμένων ημερών και δημιουργία λίστας καταστημάτων τα οποία αυτές τις ημέρες θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή τα προϊόντα τους σε τιμές σταθερά χαμηλές .
·        Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας αγορών που θα είναι σε ελεύθερη χρήση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας για την πραγματοποίηση αγορών.
·        Σε όλες τις λαϊκές αγορές οι επαγγελματίες μέχρι 35 ετών, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για τέσσερα χρόνια.

·        Όπου δημιουργούνται επιχειρήσεις, από επιχειρηματίες έως 35 ετών, δεν θα καταβάλλουν δημοτικά τέλη για τρία χρόνια σε  εμπορικές ζώνες που θα  προκαθοριστούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.