Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κλείνει και τον Βρεφικό Σταθμό




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
21/7/2014

Η Δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού με μεγάλο ζήλο έρχεται να ενισχύσει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κατ΄εντολή της τρόικας. Συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα και αναίτιες απολύσεις.
Αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές συναγωνίζεται στην “πρωτιά”  τις αυταρχικές πρακτικές  παίρνοντας αποφάσεις που είναι κάθε άλλο παρά προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων.
Και για να κερδίσει χρόνο παρακάμπτει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν ενημερώνει το ανώτατο όργανο της αυτοδιοίκησης που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο κι έχει υποχρέωση να το κρατά ενήμερο για τις αποφάσεις , αλλά ούτε τους εργαζόμενους που τους αφορά.
Κλείνει την ΔΗΚΕΚ, τη δημοτική επιχείρηση στην οποία λίγες μέρες πριν τις εκλογές έκανε προσλήψεις.
Καταργεί το πρόγραμμα για τα ΑΜΕΑ, το οποίο δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ το ταμείο του Δήμου και φυσικά τους δημότες αντίθετα έδινε λύση στην δύσκολη καθημερινότητα των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
Το ίδιο κάνει με το μοναδικό Βρεφικό Σταθμό που λειτουργεί στο Δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Με αυτές τις πρακτικές οδηγεί και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία. Τους προσθέτει στις στρατιές ανέργων. ΓΙΑΤΙ;
Είναι αδιανόητο κι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει στον δήμο Κορυδαλλού.
Οι δομές που καταργεί η διοίκηση του κ. Κασιμάτη δημιουργήθηκαν κι αποκτήθηκαν από το Δήμο με δυναμικές διεκδικήσεις. Για πολλά χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία και τους συνδημότες μας που εργάζονταν με εξαιρετικό ζήλο κι αποτελεσματικότητα εκεί.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, άμεσα πρέπει να λογοδοτήσετε ή τουλάχιστον να ενημερώσετε, όπως προβλέπεται από τις θέσεις που υπηρετείτε, τους δημότες.
Πως είναι δυνατόν και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;;;
Μέσα σε τρεις μέρες ανακοινώσατε την ανανέωση του προγράμματος του Βρεφικού Σταθμού και ξαφνικά αποφασίσατε να το κλείσετε!!! ΓΙΑΤI;;;
Τιμωρία προς εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα μηνών;;;
Η ευθύνη σας είναι τεράστια!!!

Η εκλογή σας για τα επόμενα πέντε χρόνια δε σας καθιστά στο απυρόβλητο!

Η καινούργια θητεία σας δεν άρχισε ακόμα και θα ξεκινήσετε με συρρικνώσεις , δημιουργώντας προβλήματα στην τοπική κοινωνία επιπλέον από αυτά που ήδη έχει;

Ίχνος κοινωνικής και πολιτικής ευαισθησίας δεν σας έχει απομείνει;;;


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ