Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση για ΔΗ.Κ.Ε.Κ και Κ.Δ.ΑΠ-ΑΜΕΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κορυδαλλός 8 Ιουλίου 2014


Πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών  ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ο οποίος                           « νοικοκύρεψε» το Δήμο, αποφάσισε το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης  ΔΗΚΕΚ.
Δυστυχώς επαληθεύει έτσι τα όσα προεκλογικά αναδεικνύαμε και αποκαλύπταμε, τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια, όσο και στους συνδημότες μας.
Χωρίς προσχήματα, έστω για τους τύπους, χωρίς ενημέρωση προς τις παρατάξεις τις οποίες με  προκλητική αλαζονεία αγνοεί, οδηγεί στην ανεργία  11 εργαζόμενους στην δημοτική επιχείρηση,  των οποίων η προϋπηρεσία τους ξεπερνά τα 10 χρόνια.
Με ζήλο προσθέτουν στις χιλιάδες των απολυμένων της κοινωνίας, ακόμα 11 εργαζόμενους, από «ευαισθησία» γιατί όπως επικαλέσθηκε ο Δήμαρχος απώλεσε την δυνατότητα να τους πληρώνει, αφού τους χρωστά ήδη μισθούς επτά μηνών. Αυτό όμως το γνώριζε εδώ και δύο χρόνια.
Χωρίς να θεωρούν ,φυσικά, υποχρέωσή τους να ενημερώσουν  στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 3 Ιουλίου, ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης ώστε αναγκάζονται να προβούν στο κλείσιμό της.
Προεκλογικά απέκρυπταν το πρόβλημα, το οποίο μετά από έντονη πίεση αποκάλυψαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (3-7-14) ότι οι ισολογισμοί των 3 (τριών) τελευταίων ετών είναι ελλειμματικοί και πρέπει να προβούν στο κλείσιμό της.
Αυτό γιατί δεν μας το έλεγαν προεκλογικά? Αφού υφάρπαξαν την ψήφο των δημοτών με ψέματα έρχονται τώρα αναίσχυντα να ανακοινώσουν το κλείσιμο της.
Παρότι γνώριζε ο Δήμαρχος, όπως αποκαλύπτεται  την κατάσταση της επιχείρησης τα τρία τελευταία χρόνια, γιατί προέβη προεκλογικά σε πρόσληψη  με τετραετή σύμβαση? Ούτε σε αυτή την πρόσληψη σεβάστηκε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Ø Γιατί δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στο δημοτικό συμβούλιο στις ερωτήσεις μας ?
Ø Πόσα χρωστάει ο Δήμος στο Ι.Κ.Α, στην ΕΦΟΡΙΑ?
Ø Ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 7 μήνες τα μέλη της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης πληρώνονται ανελλιπώς? (στοιχεία από την «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»)
Ø Πόσα χρωστάει σε προμηθευτές και κατασκευαστές?
Ø Πόσο θα επιβαρυνθεί ο Δήμος από τα χρέη της δημοτικής επιχείρησης, τα οποία προτίθεται να αναλάβει , για ευνόητους  λόγους.

Ο δήμαρχος που κατέστησε τον Δήμο πλεονασματικό, τι έχει να φοβηθεί άραγε και δεν προβαίνει άμεσα σε διαχειριστικό έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης?
Γιατί τόση βιασύνη λίγες μέρες μετά τις εκλογές προβαίνει σε τέτοιες πρακτικές ?
ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Εκτός από δήμαρχος που κατέστησε τον Δήμο «πλεονασματικό» αυτοανακηρυσσόταν και «κοινωνικά αλληλέγγυος»!
Γι αυτό εκτός των παραπάνω επιλέγει επίσης αμέσως  μετά τις εκλογές να κλείσει  και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ ,το οποίο λειτουργεί  περισσότερα από 10 χρόνια.
  Αφήνοντας και εκεί ανέργους 8 (οκτώ) εργαζόμενες  αλλά κυρίως  χωρίς φροντίδα τα δεκάδες άτομα που φιλοξενούσε. Ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Ε.Ε., οι μισθοί, η λειτουργία του κ.ά. δεν επιβαρύνουν τον Δήμο και τους δημότες,  αλλά είναι  και τεράστια κοινωνική παροχή.

         Χρειάζεται να διαθέτεις  ιδιαίτερο ταλέντο ανικανότητας  για να κατορθώσεις να χάσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα! Αυτό σε συνδυασμό με την αλαζονεία, την αδιαφορία για την εξασφάλιση  ανανέωσης της   αδειοδότησης του και την εξασφάλιση-διατήρηση των θέσεων εργασίας καταδεικνύει την επικινδυνότητα της διοίκησης του Δήμου μας.
 Η αλήθεια είναι ζοφερή, αφού αποκαλύπτεται ότι είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν που προεκλογικά διαλαλούσε.
Επανεξελέγη Δήμαρχος  παραποιώντας την αλήθεια.
 Και έχουν ευθύνη για την απόκρυψη αυτής της αλήθειας και οι δημοτικοί του σύμβουλοι που γνώριζαν(και όχι μόνο).

Είναι τελικά θέμα μόνο ανικανότητας? Είναι ο συνδυασμός της αλαζονείας και η βεβαιότητα της εξασφάλισης της διοίκησης για μια 5ετία ακόμα? Υποκρύπτεται κάτι άλλο?
Είναι προφανές ότι η ώρα των αποκαλύψεων και της ανάδειξης της αλήθειας είναι προ των πυλών.

Δηλώνουμε ότι από την θέση της αντιπολίτευσης, σε ό, τι μας αφορά θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε αυτά τα φαινόμενα , να συγκρουστούμε με την αλαζονεία να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε την αλήθεια και να στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και των δημοτών.
Η προεκλογικές μας δεσμεύσεις είναι παρούσες και ότι προβλέπουν οι νόμοι και το δίκαιο της κοινωνίας θα είναι το όπλο μας.«Δήμος Για Όλους»