Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Εργαζομένων J&P ΑΒΑΞ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Κορυδαλλός  23/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 23/11 οι εργαζόμενοι στην Κ/Ξ  J&P ΑΒΑΞ – GHELLA που κατασκευάζει την επέκταση της ΓΡΑΜΜΗΣ 3 του μετρό (ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ) πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων στις πληρωμές του προσωπικού και συνεπακόλουθα της προόδου του έργου.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον Ιούλιο 2015 με αφορμή τη μη απόδοση του ΦΠΑ. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε καθεστώς αναγκαστικών και άνευ αποδοχών αδειών μέχρι και τον Οκτώβρη.
Η ολική επανεκκίνηση του έργου συνεχίζει να είναι προβληματική καθώς υπάρχει καθυστέρηση τόσο στην προμήθεια των υλικών όσο και στην καταβολή των μισθών χωρίς ουσιαστική δέσμευση προς τους εργαζόμενους

Μετά την συνεκτίμηση των παραπάνω παραγόντων η Γ.Σ αποφάσισε:
Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες με καθημερινό πρόγραμμα παραστάσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του έργου μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή χρηματοδότηση και λειτουργία  του έργου.






Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, στηρίζοντας εμπράκτως και το έργο της διάνοιξης της γραμμής 3 μέχρι τον Πειραιά.
Ταυτόχρονα καλούμε την διοίκηση του δήμου Κορυδαλλού (για άλλη μια φορά) να πάρει πρωτοβουλίες για την δημιουργία κοινού μετώπου με τους όμορους δήμους, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων.