Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Κατάργηση Βιολογικής Αγοράς





2/3/2016

Στον Δήμο Κορυδαλλού λειτουργεί περίπου 18 χρόνια Αγορά Βιοκαλλιεργητών προσφέροντας στην τοπική κοινωνία προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.
Ο χώρος που είχε παραχωρηθεί με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ήταν στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου. Το καθεστώς λειτουργίας αυτών των αγορών είναι το ίδιο με αυτό που υπάρχει σε  όλη την χώρα. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας της διαχρονικά δεν είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Οι κάτοικοι της πόλης μας είχαν αγκαλιάσει ένθερμα αυτή την αγορά και έδειχναν την εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα της.
Όμως κάποιους τους ενοχλούσε η λειτουργίας αυτής της αγοράς με αποτέλεσμα να γίνονται «καταγγελίες», οι οποίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη «λαϊκή αγορά» βιολογικών προϊόντων λειτουργεί παράνομα και δίχως άδειες. Ως  εκ τούτου πρέπει να κλείσει.

Η διοίκηση Κασιμάτη άδραξε την ευκαιρία και αντί να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών και να πιέσει προς την κατεύθυνση αδειοδότησης τους αντιθέτως ανέδειξε το θέμα και προχώρησε σε καταγγελίες και το οριστικό κλείσιμο της λαϊκής αγοράς.

Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Κασιμάτη και στην υπό αυτόν  διοίκηση, που με τις ενέργειες τους κατάφεραν  να στερήσουν από την πόλη την λειτουργία λαϊκής αγοράς, με βιολογικής καλλιέργειας προϊόντα, μια περιοχή που στερείται ποιότητα ζωής.

Είναι αλήθεια υπηρέτες συμφερόντων όσων δεν τους συμφέρει η λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς η απλός ανίκανοι να χειριστούν τόσο απλά και ευαίσθητα θέματα για τον κόσμο που καταναλώνει  προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας;

Φυσικά «νίπτει τας χείρας του» για την παύση της λειτουργίας της εν λόγω λαϊκής αγοράς, αλλά δεν φροντίζει να ανατρέψει και να εξασφαλίσει την επαναλειτουργία της.       


Γραφείο Τύπου