Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Στον Δρόμο Της Χρεοκοπίας Ο Δήμος Κορυδαλλού 17/3/2016


Πριν λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης , με τις ψήφους των παρατάξεων Κασιμάτη και Κυλλάκου ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2016.
Τον πιο φτωχό , των τελευταίων 20 χρόνων και με καθυστέρηση 4 μηνών περίπου – μιας και δεν μπορούσε η Διοίκηση να τον ισοσκελίσει.
Αυτό έγινε κατορθωτό μετά την λήψη δανείου ενός υπέρογκου δανείου 5.200.000 ευρώ από το ταμείο των Παρακαταθηκών, που αποφασίστηκε με τις ψήφους μόνο της παράταξης Κασιμάτη , για να καλύψει την πλήρη διαχειριστική και διοικητική ανεπάρκεια της διοίκησης της.
Το οποίο φυσικά , θα κληθούν , όπως και τα προηγούμενα να το ξοφλήσουν οι ίδιοι οι Κορυδαλλιώτες με παράλληλη υποβάθμιση σημαντικών παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς όλους μας.
Αυτό που περίτρανα αναδείχθηκε εκ μέρους μας και χωρίς αμφισβήτηση στο συγκεκριμένο Δ.Σ. είναι ότι το 2016 ο Δήμος με μεγάλη δυσκολία θα πληρώνει τους εργαζόμενους και τα δάνειά του.
Δυστυχώς μετά την απορρόφηση και του τελευταίου δανείου, τα χρέη του δήμου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια και προέρχονται από δάνεια, οφειλές και ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, ΕΥΔΑΠ, προμηθευτές, κατασκευαστές.
Συγκεκριμένα από:
Δάνεια το ποσό ανέρχεται σε 12.193.455 ευρώ (χωρίς τόκους)
ΙΚΑ -ΤΥΔΚΥ : 8.227.256 ευρώ
ΕΥΔΑΠ: 1.710.886 ευρώ
ΟΠΑΔ: 640.623 ευρώ
Οφειλές παρελθόντων ετών προς τρίτους σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 : 7.041.475
Πρόσφατο δάνειο που αποφάσισε η Διοίκηση Κασιμάτη 5.290.000 ευρώ.

Στα παραπάνω δεν αναφέρονται αναλυτικά τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΗΚΕΚ και ΔΗΚΕΚΟ που είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αναμένουμε το ακριβές ποσό μετά την οικονομική εκκαθάρισή τους που ολοκληρώνεται εντός του έτους.
Επίσης υπάρχουν και οφειλές που δεν έχουν τιμολογηθεί και πιστοποιηθεί.
Ακόμη οφειλές δικαστικών αποφάσεων που δεν έχουν τελεσιδικήσει.
Το άθροισμα των χρεών του Δήμου, επομένως, αν δεν ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια σίγουρα τα αγγίζει!!
Ασφαλώς κανείς δεν αμφισβητεί την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, όμως αυτό δεν απαλλάσσει τον καθένα από τις ευθύνες του.
Και ο κ. Κασιμάτης , που ασκεί τη διοίκηση του Δήμου 10 ολόκληρα χρόνια ως Δήμαρχος και σχεδόν άλλα τόσα προηγουμένως από σημαντικές θέσεις διοίκησης (αντιδήμαρχος κα) , έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες.
Μπροστά στην ανικανότητα αυτή της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη , ευθύνη και χρέος δικό μας είναι να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στρατηγικές, να συμβάλλουμε στην αναστροφή της καταστροφικής πορείας του Δήμου με τον εξής τρόπο: καταθέτοντας εφικτές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, αλλά και πιέζοντας τον κ. Κασιμάτη και τους μαθητευόμενους μάγους του –ακόμη μετά από 10 χρόνια –, να λάβουν, έστω και την ύστατη στιγμή, όλα εκείνα τα μέτρα , που θα θωρακίσουν την πόλη και το Δήμο.
Σε ότι μας αφορά, τα τελευταία χρόνια αναδεικνύαμε συνεχώς τα προβλήματα και προβλέπαμε τις εξελίξεις, αν και ποτέ δεν εισακουστήκαμε.
Αντιθέτως η υπεύθυνη αυτή στάση μας , αντιμετωπίστηκε από τον κ. Κασιμάτη αλαζονικά και υποτιμητικά.
Έτσι λοιπόν το δόγμα που φαίνεται να ασπάζεται η Διοίκηση Κασιμάτη είναι ότι για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ οι ίδιοι.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο, πλέον, είναι ότι ο Δήμος μας λειτουργεί μόνο από το φιλότιμο των εργαζομένων και η Διοίκηση απλά, παθητικά παρακολουθεί τα δρώμενα αμήχανη, χωρίς να αντιδρά.
Είναι η ώρα λοιπόν να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και τις πρωτοβουλίες που αναλογούν στον καθένα μας!

Γραφείο Τύπου