Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Καταγγελία25/5/2016

Σε μια πρωτοφανή πολιτικά αήθη και βαθύτατα αντιδημοκρατική  ενέργεια στα δημοτικά χρονικά της πόλης μας , προέβη ο Δήμαρχος Στ. Κασιμάτης.
Απαγόρεψε, να δοθεί στην παράταξή μας, ο χώρος του 6ου ΚΑΠΗ(Σχιστό) για να πραγματοποιήσουμε ενημερωτική εκδήλωση.
Εκδήλωση , για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχιστό
(παραβατικότητα, πρώην λατομεία κ.α) και, για τα οποία ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει πράξει ο κ. Κασιμάτης , θεωρώντας αυτούς τους συμπολίτες μας  «β’ κατηγορίας»

Η παράταξή μας «Δήμος για Όλους» με αίτησή της προς τη Διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού, ζήτησε, από τις 12-05-2016, την παραχώρηση του 6ου ΚΑΠΗ (Σχιστό) για να πραγματοποιήσει συνάντηση (απόγευμα που δεν λειτουργεί) με τους κατοίκους του Σχιστού – Άνω Κορυδαλλού, με θέμα: «Συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής (Λατομεία, καταπατήσεις, πυροπροστασία, μειονότητες κλπ)». Και ενώ από την αρχή μας διαβεβαίωναν ότι είναι θετικοί, γραπτά  απέρριψαν  το αίτημά μας, με την αιτιολόγηση ότι οι χώροι θα διατίθενται (άκουσον, άκουσον) στα κόμματα και όχι στις δημοτικές παρατάξεις.
Μας απαντούν βέβαια ότι αν επιθυμούμε διαθέτουν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
«Μπερδεύτηκαν» . Γιατί εμείς δεν είχαμε πρόθεση,  να ανεβάσουμε παράσταση, ούτε και να φέρουμε τους κατοίκους του Άνω Κορυδαλλού στον Κάτω Κορυδαλλό για να συζητήσουμε τα προβλήματα της περιοχής του Σχιστού και Άνω Κορυδαλλού!
Η παράταξή μας καταγγέλλει στους συμπολίτες μας τον Δήμαρχο κ. Κασιμάτη και την Διοίκησή του για την Αντιδημοκρατική τακτική καθώς και την προσπάθεια φίμωσης της παράταξής μας.
Η μισαλλοδοξία και η αλαζονεία που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή  δεν έχει προηγούμενο.
Αν ο κ. Κασιμάτης έχει απολέσει την ψυχραιμία του και κάθε ίχνος πολιτικού πολιτισμού δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στον εαυτό του αλλά και στην πόλη μας. Το κυριότερο , εμπεδώνει νοοτροπίες και πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με τις δημοκρατικές αντιλήψεις.
Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και γι αυτό δεν έχει κανένα δικαίωμα να το  διοικεί ως φατρία του.
Σε ότι μας αφορά, όση προσπάθεια και εάν κάνουν, ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του, δεν πρόκειται να μας γονατίσουν ούτε να προσκυνήσουμε.
Αντιθέτως νιώθουμε δύναμη και ευθύνη για να συνεχίσουμε ποιο έντονα να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της πόλης και των πολιτών.
Παρά τις μεθοδεύσεις τους η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Σχιστό Κορυδαλλού και οι πολίτες θα εκφραστούν.

Δήμος για Όλους


Δημόπουλος Γιώργος