Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκλεισμοί Στους Παιδικούς Σταθμούς
             01-09- 2016

Παιδικοί Σταθμοί Κορυδαλλού!

Ούτε τα μισά παιδιά, σε σχέση με πέρυσι, φέτος στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού.
Μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων κατάταξης δικαιούχων, των προγραμμάτων «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2016-2017, της ΕΕΤΑΑ, διαπιστώνουμε την τεράστια περικοπή ωφελούμενων γονέων, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες περιόδους και σε σχέση με τις τρέχουσες ανάγκες στο Δήμο μας καθώς και στη χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών.
Συγκεκριμένα πέρυσι οι ωφελούμενοι ήταν 168 ενώ φέτος μόλις 84, οι μισοί από την προηγούμενη χρονιά. Και αυτό συμβαίνει σε μια περιοχή και μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης και ανεργίας με τις δοκιμαζόμενες οικογένειες του Δήμου και της χώρας μας να έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής και ανοχής.
Θα πρέπει επιτέλους η Κρατική Διοίκηση να απλώσει ένα πυκνό και αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας για την διαφύλαξη του κοινωνικού ιστού.
Για τους λόγους αυτούς εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και απαιτούμε να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία στο Δήμο μας αλλά και σ’ όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πρέπει να ικανοποιηθούν όλες οι οικογένειες, στο σύνολό τους, που υπέβαλαν αιτήσεις και πληρούν τις προϋποθέσεις, και όχι μόνο όσες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
Γι’ αυτό απαιτείται η καθολική αντίδραση και διαμαρτυρία τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας όσο και του συνόλου των γονέων και δικαιούχων.

   Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού
                          Δήμος για όλους

                             Δημόπουλος Γιώργος