Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!

            Κορυδαλλός, 22-11- 2016

Σε πρόσφατη έκδοση της εφημερίδας «Δικαιοσύνη» διαβάσαμε απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού σε ρεπορτάζ που αφορά στη μεταφορά του συστήματος υποδοχής μπαζών της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ από την Αγία Βαρβάρα στην Πλατεία Ελευθερίας, που στο σύνολό της περιέχει ανακρίβειες (επιεικώς) και συγκεκριμένα:
  1. Αναφέρει ότι συμφώνησε να δεχτεί τα μπάζα στο Κορυδαλλό γιατί έτσι βοηθάει την επιτάχυνση των εργασιών του έργου.
ΑΝΟΗΣΙΕΣ!!! Από το Φεβρουάριο του 2016 που το αποφάσισε, μέχρι σήμερα, το έργο έχει καθυστερήσει κατά δέκα (10) μήνες περίπου.
Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα του Δήμου και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οι εργασίες εναπόθεσης και μεταφοράς των χωμάτων από την Πλ. Ελευθερίας, θα ξεκινούσε περίπου τον Οκτώβριο του 2016. Αυτό δεν τηρήθηκε για τεχνικούς λόγους και θα γίνει, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αρχές καλοκαιριού του 2017.

Για ποια επιτάχυνση μας μιλάνε λοιπόν;

  1. Επίσης γράφει, για να κρύψει τις «πομπές» του προφανώς, ότι όποιος θεωρεί ότι τα χώματα δεν πρέπει να έρθουν στον Κορυδαλλό, στηρίζει τα συμφέροντα του εργολάβου!!!
Εάν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια γιατί πριν από τρία (3) χρόνια ο Δήμαρχος έλεγε ότι όσο είναι αυτός Δήμαρχος δεν θα έρθουν τα μπάζα στον Κορυδαλλό; 

Ποια συμφέροντα στήριζε τότε;

Ακόμα, αφού τον ενδιαφέρει να τελειώσει το έργο τι έκανε το καλοκαίρι του 2015 όταν του λέγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού ότι πρέπει άμεσα να παρέμβουμε στην Κυβέρνηση για να λυθούν τα προβλήματα μιας και το έργο σταμάτησε με αποτέλεσμα να έχουμε και τότε καθυστέρηση αρκετών μηνών;

Τίποτα!!!

Και όχι μόνο αυτό δεν έπραξε, ούτε ανακοίνωση δεν έβγαλε, με τους άλλους Δήμους, όπως άλλωστε είχαμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τότε ψέλλιζε ότι « ΕΓΩ δεν ανακατεύομαι στα συμφέροντα των εταιρειών».

  1. Ακόμη στην επιστολή του γράφει ότι για την μεταφορά των μπαζών από τον Κορυδαλλό η Διοίκηση έχει διαβουλευτεί και αφουγκραστεί τους φορείς της πόλης.
Μέγιστο ψέμα!

Το μόνο που έκανε ήταν να μιλήσει με 3-4 καταστήματα της Πλατείας Ελευθερίας και τίποτε άλλο.

Ας μας πει εάν και πότε αφουγκράστηκε τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων που απέχουν δέκα (10) μέτρα από το ΜΕΤΡΟ όπως τα 13ο & 17ο Νηπιαγωγεία, 16ο & 17ο Δημοτικά Σχολεία, 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.

Εάν διαβουλεύτηκε με τον Εμπορικό Σύλλογο Κορυδαλλού.

Εάν ενημέρωσε κανένα πολίτη.

Εάν έκανε καμία συγκέντρωση ενημέρωσης ή εάν έστω έβγαλε καμία ανακοίνωση.

  1. Γράφει στην επιστολή ότι καταβάλει προσπάθεια να παραδοθεί το έργο τμηματικά. Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει τι είδους προσπάθεια είναι αυτή; Και ποια τα αποτελέσματα;
   Εμείς έχουμε απάντηση:

  Σε πρόσφατη επικοινωνία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είχαμε την ενημέρωση ότι αυτό δεν       πρόκειται να γίνει και ότι όσα λέγονται είναι αστειότητες.  Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού επιβάλλεται άμεσα να ενημερώσει την πόλη για αυτά         που τουλάχιστον ξέρει, όπως ότι:

  - Το έργο θα τελειώσει μετά το 2020 (και βάλε).

  - Το σύστημα απόρριψης και μεταφοράς μπαζών θα φύγει από την Πλατεία                   Ελευθερίας Κορυδαλλού στον τερματισμό του μετροπόντικα.

  - Ότι η Πλατεία Ελευθερίας θα κλείσει τελευταία γιατί από εκεί θα φύγουν και τα               τελευταία χώματα.

 - Ότι κάθε 2 – 2,5 λεπτά θα περνούν τριαξονικά αυτοκίνητα από Αθηνάς, Πλατεία           Ελευθερίας, Διαμαντίδη, Σουρή, Υψηλάντου, Γρ. Λαμπράκη κ.α.

 - Να μας πει τι είδους προβλήματα είχε η Αγία Βαρβάρα όσο διάστημα δεχόταν τα         μπάζα.

Ας ευχηθούμε λοιπόν το έργο να μην καθυστερήσει άλλο - πράγμα απίθανο - ή ακόμη να μην γίνει τίποτα άλλο και γίνει «ανάθεμα» η Πλατεία.

Ασφαλώς και μεγάλη προτεραιότητα έχει το τεράστιο έργο υποδομής που όλοι στηρίζουμε, όμως υπάρχουν καλύτερες λύσεις στην κατασκευή του από αυτή που επέλεξε η  Διοίκηση του Δήμου χωρίς να επιβαρυνθεί το περιβάλλον, το εμπορικό κέντρο, τα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και γενικότερα η ποιότητα της ζωής των πολιτών.


                             O επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Για Όλους
         

Γιώργος Δημόπουλος