Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!

            Κορυδαλλός, 22-11- 2016

Σε πρόσφατη έκδοση της εφημερίδας «Δικαιοσύνη» διαβάσαμε απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού σε ρεπορτάζ που αφορά στη μεταφορά του συστήματος υποδοχής μπαζών της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ από την Αγία Βαρβάρα στην Πλατεία Ελευθερίας, που στο σύνολό της περιέχει ανακρίβειες (επιεικώς) και συγκεκριμένα:
  1. Αναφέρει ότι συμφώνησε να δεχτεί τα μπάζα στο Κορυδαλλό γιατί έτσι βοηθάει την επιτάχυνση των εργασιών του έργου.
ΑΝΟΗΣΙΕΣ!!! Από το Φεβρουάριο του 2016 που το αποφάσισε, μέχρι σήμερα, το έργο έχει καθυστερήσει κατά δέκα (10) μήνες περίπου.
Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα του Δήμου και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οι εργασίες εναπόθεσης και μεταφοράς των χωμάτων από την Πλ. Ελευθερίας, θα ξεκινούσε περίπου τον Οκτώβριο του 2016. Αυτό δεν τηρήθηκε για τεχνικούς λόγους και θα γίνει, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αρχές καλοκαιριού του 2017.

Για ποια επιτάχυνση μας μιλάνε λοιπόν;

  1. Επίσης γράφει, για να κρύψει τις «πομπές» του προφανώς, ότι όποιος θεωρεί ότι τα χώματα δεν πρέπει να έρθουν στον Κορυδαλλό, στηρίζει τα συμφέροντα του εργολάβου!!!
Εάν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια γιατί πριν από τρία (3) χρόνια ο Δήμαρχος έλεγε ότι όσο είναι αυτός Δήμαρχος δεν θα έρθουν τα μπάζα στον Κορυδαλλό; 

Ποια συμφέροντα στήριζε τότε;

Ακόμα, αφού τον ενδιαφέρει να τελειώσει το έργο τι έκανε το καλοκαίρι του 2015 όταν του λέγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού ότι πρέπει άμεσα να παρέμβουμε στην Κυβέρνηση για να λυθούν τα προβλήματα μιας και το έργο σταμάτησε με αποτέλεσμα να έχουμε και τότε καθυστέρηση αρκετών μηνών;

Τίποτα!!!

Και όχι μόνο αυτό δεν έπραξε, ούτε ανακοίνωση δεν έβγαλε, με τους άλλους Δήμους, όπως άλλωστε είχαμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τότε ψέλλιζε ότι « ΕΓΩ δεν ανακατεύομαι στα συμφέροντα των εταιρειών».

  1. Ακόμη στην επιστολή του γράφει ότι για την μεταφορά των μπαζών από τον Κορυδαλλό η Διοίκηση έχει διαβουλευτεί και αφουγκραστεί τους φορείς της πόλης.
Μέγιστο ψέμα!

Το μόνο που έκανε ήταν να μιλήσει με 3-4 καταστήματα της Πλατείας Ελευθερίας και τίποτε άλλο.

Ας μας πει εάν και πότε αφουγκράστηκε τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων που απέχουν δέκα (10) μέτρα από το ΜΕΤΡΟ όπως τα 13ο & 17ο Νηπιαγωγεία, 16ο & 17ο Δημοτικά Σχολεία, 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.

Εάν διαβουλεύτηκε με τον Εμπορικό Σύλλογο Κορυδαλλού.

Εάν ενημέρωσε κανένα πολίτη.

Εάν έκανε καμία συγκέντρωση ενημέρωσης ή εάν έστω έβγαλε καμία ανακοίνωση.

  1. Γράφει στην επιστολή ότι καταβάλει προσπάθεια να παραδοθεί το έργο τμηματικά. Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει τι είδους προσπάθεια είναι αυτή; Και ποια τα αποτελέσματα;
   Εμείς έχουμε απάντηση:

  Σε πρόσφατη επικοινωνία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είχαμε την ενημέρωση ότι αυτό δεν       πρόκειται να γίνει και ότι όσα λέγονται είναι αστειότητες.  Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού επιβάλλεται άμεσα να ενημερώσει την πόλη για αυτά         που τουλάχιστον ξέρει, όπως ότι:

  - Το έργο θα τελειώσει μετά το 2020 (και βάλε).

  - Το σύστημα απόρριψης και μεταφοράς μπαζών θα φύγει από την Πλατεία                   Ελευθερίας Κορυδαλλού στον τερματισμό του μετροπόντικα.

  - Ότι η Πλατεία Ελευθερίας θα κλείσει τελευταία γιατί από εκεί θα φύγουν και τα               τελευταία χώματα.

 - Ότι κάθε 2 – 2,5 λεπτά θα περνούν τριαξονικά αυτοκίνητα από Αθηνάς, Πλατεία           Ελευθερίας, Διαμαντίδη, Σουρή, Υψηλάντου, Γρ. Λαμπράκη κ.α.

 - Να μας πει τι είδους προβλήματα είχε η Αγία Βαρβάρα όσο διάστημα δεχόταν τα         μπάζα.

Ας ευχηθούμε λοιπόν το έργο να μην καθυστερήσει άλλο - πράγμα απίθανο - ή ακόμη να μην γίνει τίποτα άλλο και γίνει «ανάθεμα» η Πλατεία.

Ασφαλώς και μεγάλη προτεραιότητα έχει το τεράστιο έργο υποδομής που όλοι στηρίζουμε, όμως υπάρχουν καλύτερες λύσεις στην κατασκευή του από αυτή που επέλεξε η  Διοίκηση του Δήμου χωρίς να επιβαρυνθεί το περιβάλλον, το εμπορικό κέντρο, τα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και γενικότερα η ποιότητα της ζωής των πολιτών.


                             O επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Για Όλους
         

Γιώργος Δημόπουλος             


                   

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;Ακόμα ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Κορυδαλλού με ελάχιστη παρουσία δημοτών, εν αντιθέσει με τους περισσότερους  δήμους.  Φαινόμενο ανησυχητικό,  που επιδέχεται πολλών ερμηνειών και επιβάλλεται να μας απασχολήσει Όλους. Είναι αδιανόητο ένα συμβούλιο να αποφασίζει εν αγνοία των δημοτών.

 Μήπως βολεύει την Διοίκηση αυτή η κατάσταση;

Το Δημαρχείο μας είναι από τα πλέον σύγχρονα και οι εγκαταστάσεις ενδείκνυνται για την τοποθέτηση ,όχι μόνο μιας web κάμερας αλλά ολόκληρου εξοπλισμού, με μηδαμινό κόστος,  στην αίθουσα συνεδριάσεων. Με αυτόν τον εξοπλισμό οι Δημότες θα μπορούν να παρακολουθούν από τον υπολογιστή τους, κινητό τηλέφωνο,tablet κ.α, την συνεδρίαση του ΔΣ από όποιο σημείο βρίσκονται.

Το θέμα τείνει να υποβαθμιστεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή.  Γιατί;

Από την μεριά της παράταξης μας <<Δήμος Για Όλους>> εδώ και καιρό μαχόμαστε για την ενημέρωση του συμπολίτη μας, για το τι αποφασίζεται και τι πράττεται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με αυτό το σκεπτικό στείλαμε επίσημη επιστολή στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και εννιά μήνες (η επιστολή http://dimosgiaolous1.blogspot.gr/2016/03/style-definitions-table.html )  και δημοσιεύσαμε το θέμα στο έντυπο μας, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Θέλουν να κρύψουν κάτι;

Είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να τις γνωρίζει ο κάθε Κορυδαλλιώτης;


Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτές τις τακτικές του φιμώματος να συνεχιστούν και απαιτούμε οι από εδώ και πέρα αποφάσεις να μην λαμβάνονται στο σκότος αλλά στο φώς οπού τα ηλεκτρονικά μέσα παρέχουν και ο σύγχρονος κόσμος ΑΠΑΙΤΕΙ.
Γραφείο τύπου

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΙΔΗΣ!
Σήμερα , την 1/11/2016 ορκίστηκε  Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού ο Φίλιππος Θεοφιλίδης-στη θέση του παραιτηθέντος Γ. Χρυσάγη.

Ο Φίλιππος είναι προϊστάμενος επί πολλά χρόνια στο ταχυδρομείο Κορυδαλλού (επί της Αγ. Γεωργίου- Πλ. Ελευθερίας), καθώς  ενεργό και δυναμικό μέλος της Δημοτικής παράταξης μας «Δήμος για Όλους».

Γνωστός στην μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ως άνθρωπος που έχει ως γνώμονα και προτεραιότητα στην καθημερινότητά του, την εξυπηρέτηση του κάθε συνδημότη πάντα με το χαμόγελο και την καλή του κουβέντα.
Χωρίς υπερβολή και χωρίς εξαίρεση οι συναλλασσόμενοι με το ταχυδρομείο, βρίσκουν στο πρόσωπό του, τον «δικό»τους άνθρωπο.

Στο σύνολό της η παράταξή μας νιώθει ιδιαίτερη τιμή και συγχαίρει τον Φίλιππo για τον νέο αυτοδιοικητικό ρόλο που αναλαμβάνει.

Είμαστε σίγουροι, πως θα συνεχίσει να μάχεται ακόμη πιο δυναμικά, υπερασπιζόμενος ατομικά και συλλογικά, τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών και εργαζομένων, για έναν Κορυδαλλό  που θα τους εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών που τους αξίζει. 

Είναι φανερό πως η ανανέωση κι ενίσχυση αυτή της πολιτικής φαρέτρας της παράταξής μας,  με τον νέο εκπρόσωπό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Φίλιππo Θεοφιλίδη, θα δώσει νέα ώθηση και δυναμική.
Η αυτοδιοικητική πολιτική μας πορεία λοιπόν και δράση συνεχίζεται, εξελίσσεται κι αναδιοργανώνεται, διευρύνεται και αποκτά κάθε μέρα νέα Δυναμική και Παρουσία.

Γιώργος Δημόπουλος
Ο επικεφαλής της παράταξης
«Δήμος για Όλους»