Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Ψεύτικα Τα Λόγια Τα Μεγάλα!




24/9/2017

Με έκπληξη διαβάζουμε  στην ιστοσελίδα του δήμου Κορυδαλλού για την συναυλία (γιορτή) που θα πραγματοποιηθεί έξω από το νεόκτιστο τοίχο των γυναικείων φυλακών.
Ο κ. Κασιμάτης υποτιμώντας για πολλοστή φορά την νοημοσύνη των συμπολιτών μας, πανηγυρίζει την «κατεδάφιση» του τοίχους των φυλακών και ταυτόχρονα την ανέγερση ενός νέου τοίχου ντροπής και ουσιαστικά της de facto παραμονής των φυλακών στην πόλη.

 Το διάσημο πολιτικό ανέκδοτο περί πτώσης των τοίχων των φυλακών από τον ίδιο και την υπάρχουσα  κυβέρνηση πλέον  καταρρίπτεται, πρόκειται για μια απόφαση του 2011 που μέσα από τις παλινωδίες του υπουργείου και καθυστερήσεις  εργολάβων, φτάσαμε σήμερα να γίνει πράξη. 
 Δυστυχώς για τον κ. Κασιμάτη και ευτυχώς για τον Κορυδαλλό, οι πολίτες έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" του Δημάρχου και των συνεργατών του, σαφώς και όλα τα παραπάνω  τα στηρίζει  και τα πράττει η δημοτική αρχή όχι γιατί δεν έχει  εναλλακτικές, όχι γιατί δεν έχει επιλογές, τα κάνει  συνειδητά και κυνικά, διότι επιλογή της είναι  η εξουσία  και ας  στραπατσάρετε η πραγματικότητα.

 Δεν τους  έμεινε άραγε τίποτα από εκείνο το παλιό λαϊκό αριστερό ήθος; 
Εμείς, ως πολίτες και κάτοικοι αυτής της όμορφης πόλης, έχουμε χρέος να παραβρεθούμε και να γιορτάσουμε κάθε σπιθαμής παραχώρηση σωφρονιστικού εδάφους προς τους δημότες μας , ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να αγωνιστούμε προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα τοπικό αίτημα χρόνων  πού έχει να κάνει με την πλήρη απομάκρυνση των φυλακών, ένα αίτημα που έχει  ξεχάσει ο δήμαρχος και που  αφορά  τον άνθρωπο και την κοινωνία και όχι την παραμονή στην  εξουσία, αίτημα πού θα εξασφαλίσει στους πολίτες του Κορυδαλλού αναβάθμιση και προοπτική και όχι μαρασμό και υποβάθμιση.

Καλούμε τον κ.Κασιμάτη την ώρα που θα ακούγονται οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» από τα χείλη της Ελένης Βιτάλη, να αναλογιστεί αν το προσωπικό του και πολιτικό του συμφέρον έχει μεγαλύτερη αξία από το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.


Γραφείο Τύπου