Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα – Επιστολή Διαμαρτυρίας
9/11/2017
Η παράταξη μας «Δήμος Για Όλους» συντάσσεται πλήρως με την πρωτοβουλία της επιτροπής κατοίκων της περιοχής Αγ. Γεωργίου   όσον αφορά τις απαράδεκτες κινήσεις που για ακόμη μία φορά θέτουν σε κίνδυνο το θεσμό της γειτονιάς.
Δεν πρέπει να συνεχιστούν αυτές τις λανθασμένες και επικίνδυνες πέρα από κάθε λογική προτάσεις.

Καλούμε τον Δήμαρχο να εισακούσει το δίκαιο αίτημά των δημοτών  και να απορρίψει την υποβάθμιση της περιοχής η οποία προωθείτε. Ταυτιζόμαστε πλήρως με την πλευρά των δημοτών και συμφωνούμε με το ακόλουθο ψήφισμα.
Ο επικεφαλής της παράταξης
Δημόπουλος Γιώργος


Ψήφισμα – Επιστολή Διαμαρτυρίας
Κορυδαλλός 8/11/2017
Κατόπιν της μαζικής συνέλευσης στης 6/11/2017 , των κατοίκων της περιοχής  Πόντου και Βύρωνος και γύρω από αυτές, αποφασίσαμε ως πολίτες του δήμου Κορυδαλλού να σας  εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία και την αντίθεσή μας ως προς την ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού με ημερομηνία 26/10/2017 και αριθμό πρωτοκόλλου 3125 περί «Δημόσιας διαβούλευσης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στης οδούς Αθηνάς-Πόντου-Κοραή στο δήμο Κορυδαλλού»
Μία δημοτική αρχή που θέλει να βάζει σε πρώτο πλάνο το “ευ ζειν” των πολιτών της, σύμφωνα πάντα και με τα νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης καθώς και την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή  νομοθεσία, είναι ανεπίτρεπτο να αδιαφορεί και να μη λαμβάνει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων θα προλαμβάνουν ή θα ελαχιστοποιούν τις αντιδράσεις.

Δεν μας προξενεί μόνο ανησυχία αλλά οργή και θλίψη, η διαπίστωση πως , αντί να μπείτε στη διαδικασία αστυνόμευσης της οδού Αθηνάς ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, κάνετε τα πάντα ώστε  να μεταφερθούν τα προβλήματα στην οδό Πόντου και στους παράπλευρους δρόμους. Μια κατάσταση που εκτός από εμάς, θα επηρεάσει τα παιδιά μας, το περιβάλλον, την καθημερινή μας ισορροπία και τα σχολεία της περιοχής. Σας θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη συνάντηση μας, τόσο με την τότε δημοτική αρχή του κ.Χρήστου όσο και με τον νυν δήμαρχο κ.Κασιμάτη , είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις για την μη συνέχιση της ιδέας περί λεωφορειοποίησης της οδού Πόντου.
Για τους παραπάνω λόγους, σας επιστρέφουμε την πρόσκληση για διαβούλευση ως μη αποδεκτή , ως μια διαβούλευση που από πίσω της κρύβονται ειλημμένες αποφάσεις και που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντεχνιών. Θεωρούμε την πρόταση σας ως μια πρόταση που όχι απλά δεν αναπτύσσει την περιοχή, αλλά αντιθέτως την υποβαθμίζει και την οδηγεί στον μαρασμό και την παρακμή.
·        ΟΧΙ στην απαξίωση της γειτονιάς μας
·        ΟΧΙ στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος
·        ΟΧΙ στις μονομερής αποφάσεις σε άγνοια των πολιτών

·        ΝΑΙ στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής με καίριες παρεμβάσεις

·        ΝΑΙ στην ειλικρινή διαβούλευση με τους πολίτες

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων.