Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ KAI ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!!!




Κορυδαλλός, 21-03-2018


Δεν έχει τέλος η  ολισθηρή πορεία  που ακολουθεί η διοίκηση Κασιμάτη, με μεγάλες συνέπειες στο Δήμο και την πόλη  του Κορυδαλλού.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Παιδεία», αναδείχθηκε η αδιαφάνεια και η κακοδιοίκηση της διοίκησης Κασιμάτη

Τα φαινόμενα αυτά αναγκάστηκε δημόσια να ομολογήσει και παραδεχθεί ο ίδιος ο Σταύρος Κασιμάτης, μετά τις καταγγελίες  των εκπροσώπων των δασκάλων, των καθηγητών, της Ένωσης Γονέων και του επικεφαλής της παράταξης μας , Γιώργου Δημόπουλου .

Στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβεβαίωσαν ότι τα χρέη της ανέρχονται σε τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (450.000)!!!!!!
Στη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, οι ομολογίες  τόσο του ιδίου του Κασιμάτη, όσο και του προέδρου της, Ι. Πάχου, ήταν  ακόμη περισσότερο αποκαλυπτικές για την παντελή αδιαφανή  διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της κρατικής επιχορήγησης και της καταστρατήγησης  των νόμιμων διαδικασιών.

Και οι δυο τους ομολόγησαν διπλοεγγραφές (!!!!), εκταμιεύσεις ποσών χωρίς εγκεκριμένες αποφάσεις, παράνομες δαπάνες, προμήθειες χωρίς να γνωρίζει τίποτα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μη ανάρτηση στο πρόγραμμα «Διαύγεια» σειρά πράξεων τους κ.α. Ενώ για το συνολικό ύψος των χρεών δήλωσαν ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!!! 

Εντύπωση  προκαλεί η πλήρης πολιτική και διαχειριστική κάλυψη που έδωσε στον Ι. Πάχο για όλα αυτά,  προσωπικά ο Στ. Κασιμάτης.
 
Ακόμη περισσότερο εκτεθειμένοι  είναι με την  ανεπιτυχή προσπάθεια τους,  τις τελευταίες βδομάδες, να συγκληθεί  η Σχολική Επιτροπή για να εγκρίνει τον επίσημο
οικονομικό απολογισμό της, δηλαδή όλες  τις παραπάνω  παράτυπες και παράνομες ενέργειες και παραλείψεις.
Υπό το βάρος των παραπάνω αποκαλύψεων, η διοίκηση Κασιμάτη και προσωπικά ο εντεταλμένος για θέματα παιδείας Δημοτικός Σύμβουλος, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, κατέφυγαν σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά των εκπροσώπων και των θεσμικών οργάνων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με απρεπείς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επιβεβαίωσαν  τη διολίσθησή τους σε αντιδημοκρατικές – αλαζονικές και καθεστωτικές πρακτικές και νοοτροπίες.
Σε δήλωσή του ο κ.Κασιμάτης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όλα τα παραπάνω, λες και η ανάληψη της ευθύνης είναι η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, και όλα πλέον θα είναι μια χαρά.

Δεν τόλμησε να ζητήσει έστω τις παραιτήσεις όσων είχαν όχι μόνο την πολιτική αλλά και την ουσιαστική ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης.
 
Δεν πρότεινε καμία διαδικασία ελέγχου των όσων καταγγέλθηκαν και εν τέλει δεν έπεισε ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ούτε και την Εκπαιδευτική Κοινότητα και οι λόγοι είναι προφανείς.

Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν στον πιο ευαίσθητο τομέα του Δήμου μας, την Παιδεία.

Σε ότι μας αφορά θα αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες, και σε όλα τα επίπεδα, στα πλαίσια των υποχρεώσεων μας, για να μην συνεχίσει άλλο ο κατήφορος. 


      
                                                                                      

                                                                                            Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού
              Δήμος για όλους
      Δημόπουλος Γιώργος

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ...