Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ



Πριν απο λίγες μέρες, η Δημοτική μας παράταξη «Δήμος για όλους» επισκέφτηκε το εργοτάξιο του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη των έργων, καθώς και για το νέο χρονοδιάγραμμα παράδοσης και λειτουργίας του.

Ως γνωστόν το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία, μέχρι τον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

 Η ενημέρωση που έχουμε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι ότι το έργο θα παραδοθεί σε δύο φάσεις:

  • Α’ φάση: Το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και τον σταθμό της ΝΙΚΑΙΑΣ και
  • Β’ φάση: Το 2021 μέχρι και τον Πειραιά.


Τον σταθμό της πλατείας Ελευθερίας του Κορυδαλλού αναμένεται να τον χρησιμοποιούν, καθημερινά, πάνω από 20.000 επιβάτες και θα εξυπηρετούνται οι περιοχές: Πέραμα, Κερατσίνι, Νεάπολη, Ευαγγελίστρια, Νοσοκομείο και Αμφιάλη.

Η καθημερινή προσέλευση τόσο μεγάλου αριθμού επιβατών, με τον τεράστιο κυκλοφοριακό όγκο που συνεπάγεται, θα οδηγήσει το κέντρο του Κορυδαλλού μας σε «ασφυξία» εξαιτίας της έλλειψης θέσεων στάθμευσης, οι οποίες σήμερα δεν επαρκούν ούτε για τους κατοίκους.

Ακόμη, είναι απαραίτητο να γίνει σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη και παρεμβάσεις, και όχι στο «πόδι» όπως μας έχει συνηθίσει η διοίκηση Κασιμάτη.

Πάντως βαρύτατες συνέπειες στο μέλλον του Κορυδαλλού κληροδοτεί η διοίκηση Κασιμάτη που βρίσκεται σε αποδρομή. Και αυτό εξαιτίας της παντελούς ανικανότητας και αδιαφορίας της, που αφήνει τον Κορυδαλλό τελείως αθωράκιστο στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της στάθμευσης που αναμένεται να δημιουργηθεί.

Κατά δήλωση του κ. Κασιμάτη και στελεχών του, στον Κορυδαλλό δεν θα γίνουν χώροι στάθμευσης.Άλλωστε δεν έχει διεκδικήσει κάτι τέτοιο, όπως έχουν κάνει αρκετοί Δήμοι που πέρασε το ΜΕΤΡΟ.

Η παράταξη μας, «Δήμος για όλους», θέτει και έθετε θέμα κατασκευής και λειτουργίας υπόγειων χώρων στάθμευσης στην πόλη μας εφόσον υπάρχουν χώροι, τους οποίους ως παράταξη τους έχουμε υποδείξει.


Δεν υπάρχει όμως ούτε όρεξη ούτε ικανότητα διεκδίκησης από το Δήμο.


                                                                                 Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού
                                                                                        «Δήμος Για Όλους»