Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση Βιβλίου Elionas Gjergo2/11/2014

Χτες βράδυ στον πολυχωρο του εκδοτικού οίκου Άγκυρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου SKIZOFRENIA της Eliona Gjergo.
Μια πολύ ζεστή βραδιά και μια πρωτόγνωρη και διαφορετική παρουσίαση βιβλίου με απαγγελίες ενοτήτων του βιβλίου αλλά και πολύ καλή ιδιαίτερη ελληνική μουσική μας επεφύλαξε η Έλενα.
Πλήθος κόσμου, οι συγγενής της, άνθρωποι των τεχνών, καλλιτέχνες και πάρα πάρα πολύ φίλοι της βρεθήκαμε εκεί για να τιμήσουμε την άνθρωπο Έλενα πάνω από όλα.

Είναι ιδιαίτερη η τιμή για τον συνδυασμό μας οι άνθρωποι του να διαπρέπουν σε κάθε στιγμή της ζωής τους με ότι και να ασχολούνται, πόσο περισσότερο όταν αυτό έχει να κάνει με την τέχνη και τον πολιτισμό που ως γνωστό είναι αυτό που μπορεί να ενώσει όλη την ανθρωπότητα.

Η Έλενα όπως την φωνάζουμε εμείς γεννήθηκε στην Κορυτσά το 1979 από μία υπέροχη οικογένεια. Από μικρή λάτρευε την ποίηση και δεν άργησε πολύ μέχρι να δημιουργήσει τη δική της συλλογή στίχων. Στα νεανικά της χρόνια είχε βραβευτεί πολλές φορές σε ποικίλους διαγωνισμούς. Οι σπουδές της όμως πήραν άλλη κατεύθυνση στην αγγλική φιλολογία , τις οποίες έπρεπε να διακόψει μετά από δύο χρόνια , για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα , το 2000. Μετά από πολλές προσπάθειες , χάρη στις γνώσεις της , κατάφερε να εργαστεί για πολλά χρόνια σε μία διεθνής ξένη εταιρεία , κατακτώντας μία αρκετά υψηλή θέση. Μετά από σχεδόν μία διετία , ασχολήθηκε ξανά με το όνειρό της. Αυτό την οδήγησε να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα ΄Όταν αφήνουμε τους αγγέλους να πεθάνουν΄΄ το 2010. Ένα χρόνο μετά πήρε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη συγγραφέα ανάμεσα στους καλύτερους νέους συγγραφείς των τελευταίων χρόνων , στην Αλβανία. Για τρία χρόνια υπήρξε συνεργάτιδα της αλβανικής εφημερίδας ΄΄PLUS GAZETA ATHINA΄΄  όπου και είχε δική της στήλη. Το 2011 πήρε τη δεύτερη θέση σε ένα διαγωνισμό πασίγνωστων Αλβανών ποιητών , ενώ το 2012 την πρώτη θέση το πρωτοποριακό στυλ που χαρακτήριζε το γράψιμό της. Το 2014 εκδίδει το δεύτερό της μυθιστόρημα , ΄΄ Σχιζοφρένεια΄΄ , το οποίο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία μόλις ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται και το τρίτο της μυθιστόρημα , με τίτλο ΄΄ Έξι δάκτυλα και μισό΄΄. Γράφει παράλληλα δύο βιβλία , το ένα από τα οποία-όντας μία πολύ μεγάλη πρόκληση για εκείνη , όπως λέει και η ίδια-θα είναι ένα μυθιστόρημα με πινελιές κωμωδίας. Ζει πλέον μόνιμα στον Κορυδαλλό με το σύζυγό της και τις δύο υπέροχες κόρες της.
Της ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία σε ότι και να κάνει στη ζωή της, θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της διότι ο Κορυδαλλός αλλά και ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους.

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Έλενα.

Γραφείο Τύπου
Δήμος Για Όλους