Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στο Δρόμο Της Χρεοκοπίας Ο Δήμος Κορυδαλλού



 17 Νοεμβρίου 2015


 Ο Δήμος Κορυδαλλού ολοταχώς βαδίζει προς την χρεοκοπία, αδυνατώντας να πληρώσει προμηθευτές, κατασκευαστές και με δυσκολία τους εργαζόμενους και όχι όλους (υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν 5 έως 9 μήνες).
Έτσι για να καταρτίσει και να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του 2016 η Διοίκηση του κ. Κασιμάτη ψήφισε και αποφάσισε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Νοεμβρίου 2015 σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο ύψος των 5.300.000€ περίπου.
Τα τελευταία χρόνια διαρκώς αναδεικνύουμε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα τόσο στο Δήμο όσο στα Νομικά Πρόσωπα και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Αναδεικνύουμε την ανυπαρξία και την κακοδιοίκηση, δυστυχώς η Διοίκηση ωραιοποιούσε τα πράγματα και απέκρυπτε τα προβλήματα.
Κατά την άποψη της για όλα φταίνε οι άλλοι, όλα τα άφηνε και τα αφήνει στον αυτόματο πιλότο.
Η καθημερινή λειτουργία του Δήμου πλέον επαφίεται  στο φιλότιμο των εργαζομένων που αξίζουν συγχαρητήρια, είχαμε προειδοποιήσει ότι θα φτάναμε εδώ.
Ακόμη και σήμερα λέμε ότι τα δάνεια δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το μεταθέτουν για μικρό χρονικό διάστημα.
Τα δάνεια και οι αυξήσεις των δημοτικών φόρων στο 9% που αποφάσισε η διοίκηση είναι η εύκολη λύση, είναι όμως η λύση που άμεσα θα την πληρώσει ο Κορυδαλλιώτης και οι εργαζόμενοι.
Εμείς συνεχώς προτείναμε και προτείνουμε οτι επιτέλους πρέπει να σχεδιάσουμε και να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις στο επίπεδο λειτουργίας, ανασυγκρότησης, ιεράρχησης αναγκών, περιστολών δαπανών, διεκδίκησης πόρων, διεκδίκησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων κλπ συνολικά όμως σε ένα πρόγραμμα δράσης σε βάθος χρόνου και όχι να λειτουργούμε αποσπασματικά, διαφορετικά θα μπούμε σε διαδικασίας περιστολής δαπανών και υπηρεσιών δηλ. απολύσεις εργαζομένων και αύξηση εσόδων δηλ. δυσβάστακτη αύξηση Δημοτικών φόρων και τελών που θα την πληρώσουν και πάλι οι συνδημότες.


Γραφείο Τύπου