Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ολοένα και πιο ολισθηρός γίνεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Κασιμάτη και της Δημοτικής του Αρχής .

Κατεχόμενοι από άκρατη αλαζονεία  δρούν , θεωρώντας ότι o δήμος  είναι τσιφλίκι τους καταπατώντας ακόμη και τα όσα ορίζουν οι νόμοι ότι είναι υποχρεωμένοι να πράττουν. 

Ακόμη και το στοιχειώδες , να  απαντούν  στα ερωτήματα και αιτήματα που θέτει η αντιπολίτευση. 

Δεν θέλουν τη διαφάνεια , δεν θέλουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ασκούν το θεσμικό τους ρόλο . Θέλουν αδιαφάνεια , παρατάξεις  άβουλες και ένα Δημοτικό Συμβούλιο ευνουχισμένο από το ρόλο του και  πειθήνιο στα  όποια κελεύσματά τους .


Είναι τέτοια η καθεστωτική νοοτροπία που τους διακατέχει , που για πρώτη φορά στο Δήμο Κορυδαλλού, μία παράταξη, η δική μας , ο «Δήμος Για Όλους»,υποχρεώθηκε να ζητήσει τη συνδρομή της ίδια της Δικαιοσύνης για να εξαναγκαστούν να δώσουν στοιχεία , κυρίως οικονομικά ,που τους ζητήσαμε, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τη νομιμότητα , τη διαφάνεια και τη δημοκρατία.


Έννοιες τις οποίες ο κ. Κασιμάτης και οι πέριξ αυτού έχουν ξεχάσει.


Έτσι λοιπόν καταστήσαμε σαφές πως ό,τι και να πράξουν δεν θα μας φιμώσουν. Και ό,τι και να προσπαθούν να κρύψουν , ματαιοπονούν.Σύμμαχοί μας είναι όλοι οι πολίτες , που θέλουν ένα Δήμο να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια ,να ενημερώνει τους πολίτες για τη διαχείριση που κάνει και μια διοίκηση που να σέβεται τα δημοκρατικά κεκτημένα. 
Γραφείο τύπου
Δήμος Για Όλους

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κατήφορος στη λειτουργία του Δήμου δεν έχει τέλος! Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε ότι η Διοίκηση δεν σέβεται τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ρόλο των παρατάξεων.
Η αντιδημοκρατικότητα, η αλαζονεία, η ειρωνεία κι η έλλειψη σεβασμού του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και της ομάδας των έμπιστών του, αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -στις 5/12/16- της πόλης μας.
Για άλλη μια φορά με το «alter ego» του, με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του εντεταλμένου συμβούλου του, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, έκαναν τα πάντα, ώστε να μην συζητηθεί θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε το πρόβλημα στα λατομεία και τα προβλήματα του Σχιστού Κορυδαλλού.
Γιατί άραγε; Τι θέλουν να αποφύγουν;
Στην αντιδημοκρατική αυτή στάση του εναντιώθηκε η παράταξή μας «Δήμος για Όλους» και οι παρατάξεις « Πάμε Αλλιώς» και ο «Κορυδαλλός- Πρώτη  Πόλη». Αποχωρήσαμε ως διαμαρτυρία από την συνεδρίαση κάνοντας σαφές, ότι αυτές οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, όχι μόνο δεν περνούν, αλλά δε θα μένουν κι αναπάντητες.
Οι πολίτες του Κορυδαλλού γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πόλη. Ιδιαίτερα οι συμπολίτες μας, του Σχιστού και του Άνω Κορυδαλλού, συνειδητοποίησαν την παντελή απουσία του Δημάρχου κ. Σταύρου Κασιμάτη και τις ψεύτικες υποσχέσεις του.
Δίχως κανένα όραμα για την πόλη, δίχως ψυχικές αντοχές να διεκδικήσει, όσα δικαιούται ο Κορυδαλλός, καταφεύγει τώρα καθημερινά σε ένα και όλο πιο ολισθηρό και αντιδημοκρατικό κατήφορο, επιχειρώντας ακόμη να φιμώσει, να απαξιώσει και να υποβαθμίσει σημαντικούς θεσμούς, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο. Κάτι που κανένας άλλος προηγούμενος εκλεγμένος Δήμαρχος στη μακρά ιστορία του Κορυδαλλού δεν είχε πράξει.
Αντιθέτως, όλοι ανεξαιρέτως αγωνίστηκαν και συνέβαλαν να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο πεδίο σύνθεσης, ενότητας, ελεύθερης έκφρασης και δημοκρατίας.
Αξίες για τις οποίες ο «Δήμος για Όλους» και ο επικεφαλής του Γιώργος Δημόπουλος θα συνεχίσει να μάχεται και να υπερασπίζεται ενάντια σε κάθε αλαζονική και προσωποκεντρική εξουσία.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ