Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση, Κόκκινα Δάνεια – Ασφαλιστικό


 27/3/2018

 Με μεγάλη συμμετοχή και  σημαντικές παρουσίες που πιστοποιούν  την ανάδειξη της παράταξης μας « Δήμος για Όλους» στον κύριο  φορέα ανατροπής της σημερινής κουρασμένης , τελματωμένης και ανίκανης διοίκησης  του δήμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώσαμε  για τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό.
Στην εκδήλωση παρουσιάσαμε την πρόταση που είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για  τη νομική στήριξη από το δήμο  των δανειοληπτών  και την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς . Πρόταση που αρνήθηκε ακόμη και να συζητήσει ο τωρινός απερχόμενος δήμαρχος και η παράταξή του .
Επίσης εξειδικευμένοι επιστήμονες και  ειδικοί  στα θέματα αυτά , ενημέρωσαν αναλυτικά τους συμπολίτες μας , που γέμισαν ασφυκτικά  την αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου .
Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Δημόπουλος, παρουσίασε την εξής  πρόταση που είχε καταθέσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και απερρίφθη από την πλειοψηφία της διοίκησης: Η νομική υπηρεσία του δήμου να παρέχει πλήρη νομική κάλυψη σ΄όσους δανειολήπτες  αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Επίσης να απαιτηθεί  από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση , που ρητά να απαγορεύει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Δημόπουλος , αναφέρθηκε και στο ρόλο που οφείλει να έχει ένας δήμος σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης . Να είναι  έμπρακτα αρωγός αλλά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και όχι να είναι απλώς «θεατής» και εκφραστής  ανέξοδων «ευχών».
Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συμβολή  στην εκδήλωση, του Δημοτικού Συμβούλου, Αλέξη Θανόπουλου, ο οποίος  γνωρίζει πολύ καλά το νέο ασφαλιστικό . Με κατατοπιστικό τρόπο ενημέρωσε τους παρευρισκομένους  για  τις δραματικές αλλαγές που έχουν ήδη επέλθει ή επέρχονται  με  την εφαρμογή των αλλαγών που έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση .
Ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ,  Βίκτωρας Τσιαφούτης ,αναφέρθηκε στο τι ισχύει  σήμερα για τα «κόκκινα δάνεια» αλλά κυρίως  και στις δυσοίωνες προοπτικές που προδιαγράφονται για τους δανειολήπτες με την κατάργηση του νόμου Κατσέλη και την  μαζική πώληση των δανείων αυτών σε fundς κ.α